Je bekijkt nu Wat als… je dag niet meer tekort is?

Wat als… je dag niet meer tekort is?

Wil je je dag wel wat helderder starten? Of gewoon rustiger?
Of misschien is jouw doel wel ‘s avonds je dag voldaan afsluiten én ook tijd gehad hebben voor jezelf?

Lijkt in deze hectische tijden haast onmogelijk. Tot over een tijdje dacht ik ook zo… Eerst dit nog en dan dat, maar dan komt dit en terug dat… En bollen maar! Sporten ppfff, je hoofd zit vol en je hunkert naar wat meer adem, meer ruimte, je wordt prikkelbaar en je staat veel in “overlevingsmodus”.

Een goeie vriendin gaf mij het boek “Miracle morning” van Hal Elrod en het veranderde eigenlijk wel mijn leven. Ow boy, gaan we de Amerikaanse toer op, “it changed my life”. Jullie weten intussen wel dat ik met de voeten op de grond zo niet ben, maar het veranderde effectief.

Ik sta een uur vroeger op dan ik eigenlijk zou moeten opstaan. Wat????

Ja ja, in dat uur investeer ik in mezelf door te bewegen, te mediteren, te lezen, mijn planning te maken of wat te schrijven, soms doe ik ook aan visualisaties… Ik plan dit bewust in en zet ook een tijd op deze verschillende items.
Het doet gewoonweg zo’n deugd om je dag in alle rust en stilte te starten.

Het boek baseert zich op life SAVERS:
Silence = stilte: mediteren of ademhalingsoefeningen = 10 min
Affirmations = bevestigen naar jezelf rond wat je wil bereiken, wat je wil doen, ideeën,… = 5 min
Visualisations = visualiseren wat je echt wil = 5 min
Excercise = bewegen: yoga, stretching, plank,… = 10 min
Reading = lezen: eindelijk wat je wil lezen = 20 min
Scribing = schrijven: plannen, dagboek bijhouden = 10 min

Hoe je elke ochtend wakker wordt, heeft, samen met je ochtendroutine (of een gebrek eraan) een enorm effect op het succesniveau in elk onderdeel van je leven.

Uiteraard zou het mij niet zijn, mocht ik hier niet wat aan sleutelen obv hoe ik me voel. Ik heb wat last van regeltjes. 🙂 Ook ik hou ervan dat kopje koffie te drinken met mijn gsm in de hand, duimpje op en neer. I know! Maar dan is dat ook van mij en kan je dat in stilte doen. Zoals je wil, maar ik blijf trouw aan het lezen, bewegen, schrijven en de stilte, van deze wijk ik NOOIT af. Want deze geven mij het meeste energie. Ik volg het schema meerdere malen per week correct omdat het gsm-en in de ochtend weer voor een stressprikkel zorgt, en dat willen we niet.

En dan gaat de wekker voor de rest van het gezin, ik ben goed wakker en rustig en helemaal klaar voor mijn dag want ik heb al in mezelf geïnvesteerd. Geloof me, na enkele dagen voel je het verschil en wil je het niet meer anders. Echt!

En moest je twijfelen, binnen 3 weken, eind februari ongeveer, hoor ik al heel vroeg het fluiten van de vogeltjes, zaaa-lig! Maar ook de eerste zonsopgang zal ik bewust meemaken. Het bewegen zal dan overgaan in wandelen. Mo echt, dé max!
Ik kijk er nu al naar uit!

Mocht je het boek willen lezen, echt het motiveert enorm. En is het ideale boek om ‘s morgens mee te starten. Het is beetje op zijn Amerikaans, maar daar lees je wel door.

Jij kiest… Ook al verlies je wat tijd in je warme bed, jij kiest hoe je je dag start!