Tartaar van zalm Asian style met avocado

Tartaar van zalm Asian style met avocado

Tartaar van Asian style met avocado

Voorbereidingstijd: 30 min + 30 min (marineren)

Bereidingstijd: 10 min

Ingrediënten – 2 personen:

  • 200 gr verse zalm
  • 3 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 el sushi azijn
  • 1 limoen, sap
  • 1 el sesamzaad
  • 1 rijpe avocado
  • 1 bosje verse koriander, fijn gehakt
  • 1 limoen, sap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ chilipeper, zeer fijn gehakt
  • 1 sjalotje, fijn gesneden
  • Enkele takjes koriander als afwerking

Bereidingswijze:

Voor de tartaar van zalm:

Snij de zalm in blokjes.  Het beste snij je eerst fijne plakjes, dan reepjes en dan blokjes.
Kruid de zalm met peper. (wachten met zout)

Meng de sojasaus, sesamolie en sushi azijn met het sap van de limoen in een aparte kom.

Doe nu de marinade bij de zalm.  Voeg de sesamzaadjes toe. Laat even trekken in de frigo terwijl je de salsa van avocado maakt.

 Voor de avocado salsa:

Snij de avocado in 2 en verwijder de pit.  Haal het vruchtvlees met een lepel (of je handen 😊) uit de schil.  Snij in kleinere stukjes.

Doe het sap van de limoen in een kommetje en voeg daarbij het sjalotje, de olijfolie, het pepertje en de koriander.  Kruid met peper en zout.

Meng goed af en laat 30 min rusten in de koelkast.

Als je een serveerring hebt, kan je onderaan de avocadosalsa doen en daarbovenop de zalm.  Maar je kan het ook in een glas serveren.  Afwerken met enkele takjes koriander.

Smakelijk!