Tonijnsla zonder mayonaise

Tonijnsla zonder mayonaise

Voorbereidingstijd: 20 min

Ingrediënten – 2 personen:

 1 rijpe avocado (tip: https://www.goedgevoel.be/artikel/happy-food/zo-weet-je-of-een-avocado-rijp-is)
 1 blik tonijn in eigen nat – 200 gr
 1 hardgekookte eitjes (of zie tip)
 1 sjalotje, fijn gesneden
 Peper en zout
 Avocado-olie of olijfolie
 Enkele takjes bieslook (optioneel)

Bereidingswijze:

Snij de avocado in 2. Verwijder de pit en hol het vruchtvlees uit de 2 helften. Doe dit in een kom.
Hou de schil van de avocado aan
Plet de avocado met een vork tot een smeuïge massa. (of zoals je zou doen voor een guacamole)
Voeg aan dit romige mengsel van avocado de sjalotjes toe. Meng goed door elkaar. Doe hierbij de
tonijn en meng opnieuw.
Kruid met peper en zout en overgiet met een scheutje olijfolie of avocado-olie. Proef en kruid
indien nodig bij met peper en zout.
Vul de lege avocado’s met de tonijnsalade. Serveer hierbij de hardgekookte eitjes en werk af met
enkele sprietjes bieslook.
Snelle, lekkere en gezonde lunch. Ik eet het met een tas soep en een cracker of een sneetje TREATbrood. Maar je kan het ook combineren met sla en wat tomaat of komkommer in de cocowrap.

TIP eitjes: Nog beter (vind ik) als je het eitje wat minder lang kookt dan hard gekookt, 6 min ipv 8
bijvoorbeeld. Dan is het geel nog niet helemaal hard maar ook niet helemaal lopend.
HEEEEEERRRR-LIJK!

Het belang van Omega 3- vetzuren

Tonijnsla zonder mayonaise is een perfect voorbeeld van een recept dat focust op omega 3 -vetzuren. In dit artikel lees je er alles over.