Scheermesjes, een heerlijkheid uit de zee

Scheermesjes, een heerlijkheid uit de zee

Scheermesjes, zwaardschedes of mesheften… Je zag ze ongetwijfeld al op een strand liggen. Ze zien er uit als scherpe mesjes aan de buitenkant. Aan de binnenkant zit een zachte heerlijkheid.
Het zijn weekdieren vol vitamines en mineralen. Bovendien bevatten ze goeie omega 3, vetzuren. Ik schreef eerder al een blogbericht over het belang van balans in onze vetzuren.

Maar waarom ben ik er zo fan van?
° Ze zitten bomvol mineralen zoals jodium, fosfor en selenium. Maar ook bomvol vitamines, zoals de belangrijke B vitamines.
° Het is enorm lekker
° Het is klaar in no time, echt no time… Van quick lunch gesproken

Dus zo maak ik ze klaar:

1 pakje scheermesjes (zie bv in Delhaize: 6,95 euro voor een pakje – ik eet dat helemaal op)
1/2 bundel bieslook
1/2 bundel bladpeterselie
En/of andere kruiden, feel free
1 teentje look
Peper en zout
Olijfolie

Spoel de scheermesjes en laat ze ong 10 min in koud water weken. Spoel ze daarna nog eens goed af.
(waarom laten weken: ze kunnen wel wat zand bevatten en door het weken verwijder je het zand)
Misschien nog een aandachtspuntje, je zal zien dat de inhoud van de mesjes wat beweegt. Dat is de bedoeling, want ze moeten echt vers zijn.
Verwarm ondertussen je oven op 180 gr.

Doe ze in een ovenschaal, kruid met peper en zout. Doe er de fijn gesneden kruiden over, snij er het teentje look fijn over en overgiet met olijfolie. Je hoeft er niet mild mee te zijn.

Zet in de oven. Blijf er bij want het heeft maar enkele minuutjes nodig. Als je ziet dat de omhulsels, de mesjes, open gaan zijn ze klaar. Mocht je ze te lang in de oven laten worden ze wat rubberig. En dat is minder fijn.

Ik eet ze met nog wat restjes groenten en een cracker van Treat. Beire maaltijd! En zoooo voedzaam.

Veel succes en plezier ermee. Benieuwd of jullie net zo enthousiast zijn als ik.